Dette er min mediablogg. Oppgavene fullført i denne bloggen finner du under Nyttige Lenker under tittelen Bloggoppgaveside.


torsdag 21. januar 2010

Nettdebatter: Muhammedtegninger

Jeg synes debatten om å trykke de nye Muhammedtegningene begynner saklig og godt, men etterhvert går det over til å bli en del usaklige innlegg. Blant annet når en av debattantene foreslår å trykke bilde av Muhammed på en hundekropp. Debatten fortsetter veldig lang og flere og flere kommer på banen, men jeg synes den starter veldig bra og de som drøfter saken i starten holder seg til saken, nesten hele tiden.
Debatten om ytringfrihet og forholdet mellom østen og vesten er for øvrig særdeles interessant og det blir pekt på mange gode argumenter for ikke å trykke tegnene så vel som for å trykke dem. Argumentene for er for eksempel at selv om ikke alle land i østen har ytringsfrihet så har vi ytringsfrihet her i vesten og det betyr at vi kan publisere det vi vil publisere. Det er allikevel flere argumenter mot. Det går i at det er hensynsløst, lite empatisk og respektløs ovenfor medmennesker å trykke tegninger som krenker andre mennesker. I tillegg er det et annet aspekt og det er hva er hensikten med å tegne disse tegningene og hvorfor skal man publisere sånt bare for å provosere?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar